* HList, een filebrowser voor Windows in een Opdrachtprompt

* z is een mapzoeker voor Windows in een Opdrachtprompt

* SDir, geeft de grootte van mappen weer o.a. in een Opdrachtprompt 

Kolibrie HList, een filebrowser/commander

WIE IS DE BAAS OVER UW BESTANDSSYSTEEM ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'HList'
Een Windows® computer, versie 2000 t/m 10 (32/64-bit).

Bent u ook zo iemand die nog regelmatig in de 'DOS' van Windows te vinden is? Ik in elk geval wel. En dan is het makkelijk om een programma te hebben waarmee je kunt bladeren door de directories heen, en ook de files te kunnen openen in tekstmode of hexdumpmode. Wel, zo'n programma heb ik gemaakt. Je kunt de directorylist sorteren, kopiëren, verplaatsen. Ook zoeken in zowel de ASCII als de hex-mode, en 9 pagina's geheugen om b.v. vergelijkingen te maken op gezicht. Met F1 komt er een helpschermpje.

Het programma is al aardig geavanceerd, maar als er ideeën over zijn, hoor ik dat graag. De naam is HList.exe, maar er is een startfile om het stoppen in de map waar je bent mogelijk te maken. Dat is H.bat. Hij hoeft niet geïnstalleerd te worden. Zet H.bat en HList/exe in het path en hij is altijd onder handbereik met 'h'. Deze versie heeft veel onderhuidse verbeteringen aan boord, en is het beginstadium reeds lang ontgroeid. Kan nu ook meerdere files selecteren. En ook meerdere keren tegelijk gestart worden. Unwrap-mode toegevoegd. Nu ook voor grote files van bijna 2 GB, en veel andere verbeteringen. Zo werkt hij nu ook onder de Engelstalige Windows. Uitgebreide makkelijke kopieer- en verplaatsmogelijkheden met meerdere items. Er zijn 5 hulpprogramma's in te stellen, om de inhoud van ZIPs en RARs te bekijken, en te (hex)editen, te weten: 7za.exe, unRAR.exe, KHE.exe (ook op deze site), TextPad.exe en FBC.exe. Nu ook mapgrootte weergeven. En splitscreen. En geavanceerde soort-sortering.
In 2016 weer enkele verbeteringen, wat foutjes eruit, en hij is 10 maal tegelijk te draaien.

Laatste update: 10 november 2016.

Download HList 10.10.4 hier (78 kB)

 

Kolibrie presenteert z, een mapzoeker

WIE IS DE BAAS IN UW BESTANDSSYSTEEM ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE MAPZOEKER
Een Windows® computer, versie 2K t/m 10.

z is een mapzoeker voor Windows in een Opdrachtprompt. Wilt u in een Opdrachtprompt naar een bepaalde map, dan kan dat behoorlijk lastig zijn. Met dit programma is dat verleden tijd. Type: 'z mapnaam' en hij springt naar de map mapnaam. Een gedeelte van een mapnaam kan ook. Als er meerdere mogelijkheden zijn, komt er een lijst met die mogelijkheden. Kies uw map en geef Enter, klaar. Hier heeft u veel gemak van. Is ideaal in combinatie met een SSD.

Laatste update: 8 november 2016.

Download de mapzoeker hier (54 KB)

 

SDir, toont mapgroottes

WIE IS DE BAAS OVER UW MAPPEN ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'SDir'
Een Windows® computer, versie 98 t/m Seven.

Met SDir kunt u in de Opdrachtprompt een directory-list opvragen, waarbij de groottes van de mappen worden weergegeven. Ideaal om na te gaan waar de grote verbruikers zitten.

Laatste update: 10 november 2016.

Download de maplister SDir v5.3 hier (36 KB)
De root van C: volgens SDir

Ik heb nu een betere versie gemaakt, deze is ook te starten vanuit de verkenner. Start hem, vul evt. het path in en de sortering en je krijgt de lijst met bestanden en groottevermelding ook van de mappen. Met PageUp en PageDown kan door de lijst gebladerd worden. Doe je Enter op de 2 puntjes .. dan ga je een map omhoog, en Enter op een map (DIR) laat je de inhoud van die map zien. Afsluiten met Esc.

Laatste update: 10 november 2016.

Download de maplister SDir v6.0 hier (85 KB)

 
     


Laatste update: 10 november 2016