Kolibrie PassMaster, een programma om uw wachtwoorden te beheren

WIE IS DE BAAS OVER UW WACHTWOORDEN ?

SYSTEEM-EISEN VOOR KOLIBRIE 'PassMaster'
Een Windows® computer, versie 2000 t/m 10.


PassMaster v1.07 - Wachtwoorden beheren - (C) Kolibrie Software 2018

PassMaster is een programma om al uw wachtwoorden te beheren, en op elk moment opgehaald kunnen worden in het klembord (clipboard). Start het programma, de 1e keer moet er een masterpassword worden opgegeven, en die moet natuurlijk niet vergeten worden. Nu kunnen er items in het programma gezet worden, eerst het e-mailadres of gebruikersnaam, dan het wachtwoord en tenslotte eventueel een omschrijving of URL (internetadres). Als er een URL wordt ingevoerd kan deze ook gestart worden bij het ophalen van het wachtwoord. Ga voor het ophalen op het juiste e-mailadres of gebruikersnaam staan. Als nu de Spatiebalk wordt ingedrukt wordt het wachtwoord in het klembord gezet, en wordt PassMaster niet afgesloten. Wordt er Enter gedaan, dan wordt het programma ook afgesloten. Doet men PijlLinks, dan ziet men de omschrijving of URL, en als op dit moment Spatie of Enter wordt gedaan, wordt de eventuele URL ook gestart. PijlRechts laat weer het e-mailadres of gebruikersnaam zien.

Als er veel items ingevoerd zijn, is het makkelijk om een item te vinden door de eerste karakter(s) in te voeren, de geselecteerde items komen dan naar voren. Heb je b.v. een item 'mijn@email.nl' dan volstaat het meestal om de 'm' en de 'i' in te voeren. Er kan nu ook nog met PijlOp/Neer verder geselecteerd worden. Om die 'i' enz. weer ongedaan te maken, kan Backspace ingedrukt worden. In de URL/Omschrijvingmode kan met F3 de tekst gewijzigd worden. Met Esc kan het programma normaal worden afgesloten.

Installeren hoeft niet, voor XP of de Classic Shell kan PassMaster.exe rechtstreeks in StartMenu\Programma's gezet worden, of een snelkoppeling. Bij Vista of Windows 7 tm 10 kan hij op de taakbalk vastgepind worden.

Ontwikkeld in december 2015, ge-update in oktober 2018. En in november alweer een nieuwe. Het masterpassword kan hiermee veranderd worden, en er is een inzoommogelijkheid met F12. En hij is beveiligd tegen meer keer starten.

Nu, 27-01-2019, versie 1.18 met wachtwoordgenerator. De invoer kan geplakt worden. Verbeterde invoerroutines. Bij het invoeren wordt er een 2e wachtwoord gegenereerd, die als men wil het originele wachtwoord kan gaan vervangen, zodat men op den duur alleen nog maar sterke wachtwoorden heeft.

Nu, 04-03-2019, versie 1.19 met kleine verbeteringen.


Download PassMaster 1.19 hier (1,1 MB) 
     Laatste update: 4 maart 2019